Un gel cu extract de melc pentru pielea

Extractul de melc este un ingredient nou, plin de viață, care apare pe culoarul de îngrijire a pielii în orice, de la toner la creme hidratante. Dacă ai pielea sensibilă, un gel cu extract de melc este cea mai bună modalitate de a introduce acest ingredient interesant, dar complet inofensiv în rutina ta de frumusețe.

gel cu extract de melc pentru piele sensibila

Muciul din secreția unui melc este un ingredient popular în îngrijirea pielii, dar este de fapt un amestec destul de complex de proteine, enzime, acid hialuronic, peptide de cupru, peptide antimicrobiene, fier, zinc și proteoglicani – toate acestea pot ajuta la menținerea ta. pielea arata tinereasca. „Este, de asemenea, un antioxidant excelent”, spune Smith, adăugând că poate promova colagenul și poate reduce aspectul liniilor fine și ridurilor.

În plus, poate vindeca tăieturile și zgârieturile. Acest lucru se datorează în mare parte calităților sale asemănătoare mucusului, care îl ajută să se miște, să protejeze și să hidrateze pielea. De fapt, s-a descoperit că accelerează vindecarea rănilor și ajută la prevenirea infecțiilor și a cicatricilor (8).

Un gel cu extract de melc pentru pielea sensibilă

Cele mai bune produse cu mucină de melc pentru pielea sensibilă sunt cele care nu conțin alcool sau parfum. Acest ingredient este folosit de obicei ca toner, dar se găsește și în creme și măști. Este important să-l aplicați pe pielea curată și uscată și să-l lăsați să se înmoaie înainte de a pune orice alte produse, sugerează Desai-Solomon. Ea recomandă, de asemenea, aplicarea acestuia peste orice alte tratamente topice, cum ar fi tretinoina sau acidul glicolic, pentru a sigila formula și pentru a oferi un sprijin suplimentar pentru bariera pielii.

De obicei, se aplică ca parte a rutinei de îngrijire a pielii, după ce fața ta este curățată și tonerul s-a uscat, spune Chacon. De asemenea, îl puteți adăuga la un ser sau o esență, care este un produs pe bază de apă, care este adesea mai subțire decât o cremă sau o loțiune.

Această cremă hidratantă fără greutate, fără ulei de la COSRX este făcută cu 96,3% filtrat de secreție de melc pentru a potoli pielea însetată și pentru a minimiza strălucirea. De asemenea, conține acid hialuronic hidratant și cica vindecătoare. Compania spune că este fără cruzime și non-comedogen, ceea ce înseamnă că nu va înfunda porii și nu va provoca erupții.

Mucina de melc poate fi folosită pe toate tipurile de piele, dar este benefică în special pentru cei cu piele uscată, îmbătrânită sau sensibilă, potrivit Smith. Este un exfoliant blând, natural, care vă ajută să vă mențineți tenul neted și clar prin descompunerea celulelor moarte ale pielii și stimulând refacerea celulară. De asemenea, este excelent pentru estomparea petelor întunecate și hiperpigmentare, datorită peptidelor și hidratanților săi.

Pentru cele mai bune rezultate, aplicați o cantitate mică de produs pe pielea curată și uscată și masați în piele. Asigurați-vă că urmați cu un tonic sau o cremă hidratantă, de preferință una care este formulată pentru tipul dvs. de piele. Dacă pielea ta este foarte sensibilă, este o idee bună să discutați cu un dermatolog înainte de a utiliza acest produs.

Înainte de a începe să utilizați orice produs nou, este întotdeauna o idee bună să-l testați mai întâi pe braț pentru a vedea dacă aveți o reacție alergică. Dacă aveți o alergie puternică a pielii la mucina de melc, cel mai bine este să stați departe de ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *